به گزارش آوای آگاه؛ قطار عرضههای اولیه سال ۱۴۰۱ در روز بیست و سوم اسفندماه با دو عرضه به ایستگاه پایانی خود میرسد و از قضا این عرضه، بزرگترین عرضه اولیه سال از نظر ارزش خواهد بود؛ روز سهشنبه، ۱ میلیارد و ۲۹۵ میلیون سهم شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر با نماد «وکغدیر» به روش قیمت ثابت و با نرخ ۱۵,۵۰۰ ریال عرضه خواهد شد. به این ترتیب در روز عرضه بیش از ۲ همت از سهام این شرکت دادوستد میشود و ارزش بازاری نزدیک به ۲۹ همت بر تابلوی معاملات «وکغدیر» نقش خواهد بست تا به گفته مقامات گروه سرمایهگذاری غدیر، «عیدی گروه سرمایهگذاری غدیر به سهامداران این مجموعه و به خصوص بازنشستگان نیروهای مسلح» باشد.
شرکت بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر در سال ۹۰ تأسیس شده است و نقش بازوی سرمایهگذاری هلدینگ غدیر در حوزه معادن و فلزات آهنی و غیرآهنی را دارد. سرمایه این شرکت ۱۸۵ میلیارد تومان بوده و در سال مالی منتهی به شهریورماه ۱۴۰۱ بیش از ۵ همت سود خالص کسب کرده است که نسبت به سال مالی قبل از آن، ۱۲۲درصد رشد نشان میدهد. عمده این سود از محل سود سهام و اوراق است که نشان از پایدار بودن این درآمد دارد. این شرکت در سال ۹۹ در بازار دوم بورس تهران پذیرش شده و پس از درج در سال ۱۴۰۰، هم اکنون نوبت به عرضه آن رسیده است. شرکت سرمایهگذاری غدیر (وغدیر) مستقیم و با واسطه، مالکیت صد درصدی «وکغدیر» را در اختیار دارد.
عمده سبد سرمایهگذاری بورسی شرکت به نمادهای «کگهر»، «فولاژ» و «فغدیر» اختصاص دارد که همگی در زنجیره آهن و فولاد فعال هستند. در سبد غیربورسی «وکغدیر» هم شرکتهای متعددی وجود دارند که در گزارش ارزشگذاری، ارزش روز سه تا از مهمترین آنها برآورد شده و ارزش سایر شرکتها به بهای تمامشده منظور شده است. این سه شرکت شامل توسعه آهن و فولاد گل گهر، فولاد غدیر نیریز و صنایع معدنی نوظهور کویر بافق هستند. توسعه آهن و فولاد گل گهر، یک واحد تولید آهن اسفنجی به ظرفیت ۳.۳ میلیون تن است که طرح افزایش ظرفیت آهن اسفنجی و کارخانه فولاد سازی را هم در دست توسعه دارد و ۱۰درصد سهام آن به «وکغدیر» تعلق دارد. فولاد غدیر نیریز یک واحد تولید آهن اسفنجی و فولاد هر یک به ظرفیت ۸۰۰هزار تن است که بخش تولید آهن اسفنجی آن فعال بوده و فاز فولادسازی آن در دست پیشرفت است و ۶۵درصد از سهام این شرکت متعلق به «وکغدیر» است. شرکت صنایع معدنی نوظهور کویر بافق هم به استخراج سنگ آهن اشتغال دارد و ۱۸درصد از سهم آن دراختیار «وکغدیر» است.
گزارش ارزشگذاری «وکغدیر» توسط شرکت تأمین سرمایه کاردان انجام شده و مطابق جدول زیر، ارزش هر سهم را ۳۳,۸۵۲ ریال برآورد کرده است. تاریخ این ارزشیابی به ۷ شهریورماه سال جاری باز میگردد. از آن تاریخ تاکنون، قیمت سهمهای بورسی تغییر کرده، تحولات ارزی بر بدهی تسهیلات منظور شده تاثیر گذاشته و «وکغدیر» بیش از ۳ همت سود سهام تقسیم نموده است. به همین منظور سعی کردیم مطابق جدول زیر، برآورد تازهای از ارزش روز شرکت انجام دهیم. در این برآورد از اقلام ترازنامه پایان آذرماه استفاده شده، ارزش پرتفوی غیربورسی مطابق محاسبه گزارش ارزشگذاری درنظر گرفته شده و مبلغ بدهی ارزی برابر گزارش درنظر گرفته شده و با نرخ روز ارز محاسبه شده است. با این برآورد، قیمت روز عرضه «وکغدیر» معادل ۳۸درصد ارزش محاسبه میشود که نشان از جذابیت بالای خرید این سهم دارد.
بهای تمامشده هر سهم «وکغدیر» برای مالک عمده آن، وغدیر، معادل ۹۶۹ ریال است. به این ترتیب، وغدیر از عرضه اولیه «وکغدیر» در مجموع ۱,۸۸۱ میلیارد تومان سود واگذاری شناسایی میکند که معادل ۲۶۱ ریال برای هر سهم است.
حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی در این عرضه ۳هزار سهم است و در آن خبری از عرضه مجزا به صندوقها نیست. با توجه به قیمت عرضه، حداکثر نقدینگی لازم برای شرکت در این عرضه معادل ۴ میلیون و ۶۵۰هزار تومان است. اما در صورت مشارکت یک میلیون کد در این عرضه، نصیب هر کد ۱,۲۹۵ سهم خواهد بود که ۲ میلیون و ۷هزار تومان قیمت دارد. در آخرین عرضههای اولیه انجام شده، «اردستان» یک میلیون و ۱۳۵هزار و «انتخاب» ۶۶۴هزار متقاضی را جذب خود کردهاند.
دیدگاه کاربران