به گزارش آوای آگاه؛ به دلیل اینکه تاریخ بروزرسانی تعدادی از پرتفوی صندوقها شانزدهم اسفندماه بود، صبر کردیم تا تمامی صورت وضعیت صندوقها در سایت کدال بارگذاری شوند و سپس به تهیه این گزارش بپردازیم.
(لازم به ذکر است معاملات دو صندوق سهامی مشترک سینا و مشترک نو اندیشان در این گزارش به علت عدم انتشار گزارشات مالی آنها طی دو ماه اخیر در دسترس نبوده است.)
بررسی خرید و فروش صندوقهای سهامی از ابتدای بهمن ماه تا نیمه اسفندماه نشان میدهد که صندوقهای سهامی عمدتا در نقش خریدار حاضر شدهاند و در مجموع ۵۳۶ میلیارد تومان خرید بیشتری به نسبت فروش داشتهاند که میتواند نکته مهمی برای بازار سرمایه باشد و نشان از خوشبین بودن خرد جمعی نسبت به آینده بازار است.
صندوقهای سهامی کدام صنایع را بیشتر خریدهاند؟
در بهمن ماه، توجه صندوقهای سهامی بیشتر معطوف به صنایع فلزات اساسی، سرمایهگذاریها و فرآوردههای نفتی بوده است. اضافه شدن صنعت سیمان به لیست صنایع برتر ماهانه و رشد مقداری و نرخ معاملات سیمانیها در بورس کالا طی چند هفته اخیر، احتمالا سبب مورد توجه قرار گرفتن و بهبود دیدگاه مدیران سرمایهگذاری نسبت به این صنعت است.
حضور صنعت فلزات اساسی در جایگاه اول این لیست نیز جالب توجه است و احتمالا نشاندهنده دیدگاه مثبت مدیران سرمایهگذاری صندوقها نسبت به رشد اخیر لیدرهای فلزی و افزایش تقاضا در معاملات کالایی و سهام در صنعت مذکور است.
(صنایع با بیشترین درصد خرید در بهمن ماه ۱۴۰۱)
همچنین در این ماه، بیشترین خرید صندوقها در ۶ نماد زیر صورت گرفته است. نکته جدیدی که وجود دارد، توجه به سهم فولاد مبارکه است؛ به نحوی که پنج درصد مجموع خرید صندوقها در این نماد صورت گرفته است. به علاوه اینکه در لیست سهام با بیشترین مبالغ فروش، سهم فولاد در بین درصدیها حضور ندارد و نشان از تمایل مدیران صندوقها به ادامه سرمایهگذاری در نماد فولاد است.
صندوقهای سهامی کدام صنایع را بیشتر فروختهاند؟
بیشترین فروش صندوقها در دوره اخیر متعلق به صنایع محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و سرمایهگذاریها است. اختلاف معنادار درصد خرید و فروش در صنعت محصولات شیمیایی نیز نکتهای است که منجر به کاهش درصدی سهام پتروشیمی در پورتفوی صندوقها شده است.
(صنایع با بیشترین درصد فروش در بهمن ماه ۱۴۰۱)
همچنین در بهمن ماه، بیشترین فروش صندوقها در 6 نماد زیر صورت گرفته است:
نتیجهگیری
خرید و فروش صندوقهای سرمایهگذاری در بازار سهام با توجه به حجم بالای سرمایه و دیدگاه تحلیلی اغلب آنها همواره مورد توجه بوده است. طبیعتا انتظار میرود اجماع صندوقها بر یک سهم یا صنعت خاص نشان از جهتگیری بازار در ابعاد کلان و ارزندگی آن سهام و صنایع باشد. البته که نمیتوان این مورد را یک قاعده کلی تلقی کرد؛ زیرا استراتژیهای صندوقهای سرمایهگذاری مختلف با هم متفاوت است. هدف این گزارش، بررسی جهتگیری کلی صندوقهای سهامی به عنوان نهادهایی تاثیرگذار بر روند بازار است و از این اطلاعات نمیتوان به عنوان سیگنالهای خرید و فروش استفاده کرد. زیرا افق زمانی و دیدگاه تحلیلی مدیران سرمایهگذاری صندوقها در عین متفاوت بودن، عاری از اشتباه نیست.
دیدگاه کاربران