به گزارش آوای آگاه؛ میانگین بازدهی صندوقهای سهامی قابل معامله در بورس نیز در هفته گذشته، ۱۰.۷-درصد بوده که تاییدکننده روند منفی آنها در هفته اخیر است. در جدول زیر، بازدهی هفتگی صندوقهای سرمایهگذاری ETF را بررسی میکنیم.
توجه: بازدهی صندوقهای قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آنها NAV نبوده است.
معرفی پر بازدهترین و کم بازدهترین صندوقهای هفته
با مشاهده جدول بالا متوجه میشویم در بین صندوقهای سهامی سه صندوق فراز، پالایش و صنم کمترین اصلاح را به خود اختصاص دادهاند و همچنین بیشترین اصلاح متعلق به صندوقهای اهرم، رماس و توان بوده است. در جدول زیر به بررسی تفکیک صنایع موجود در پرتفوی این صندوقها میپردازیم.
به دلیل ماهیت و ساختار پرتفوی صندوق صنم (fund of fund) تفکیک ترکیب دارایی صنایع امکانپذیر نبوده است.
در هفته اخیر، صندوق فراز کمترین اصلاح را در بین صندوقهای سهامی داشته است. علت عمده آن نحوه بازارگردانی صندوق بوده که هر روز هفته حدود 10درصد بالاتر از ناو صندوق در حال معامله بوده است. این موضوع برای سرمایهگذاران قدیمی صندوق شاید جالب و مورد توجه باشد، اما برای سرمایهگذاران جدید تهدید بزرگی از بابت ارزندگی محسوب میشود و امکان جذب نقدینگی جدید سرمایهگذاران خرد را برای صندوق سخت میکند. صندوقهای اهرم و توان هم طبق ماهیت پرشتاب خود، ریزشی شدید داشتند که نشان از ریسکپذیری بالای این صندوقها است.
میانگین حباب قیمتی
موضوع دیگری که در زمینه صندوقهای سرمایهگذاری قابل بررسی است، میانگین حباب قیمتی آنها طی دورههای مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص داراییهای صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره ۳۰ روز کاری محاسبه شده و نشاندهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوقها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی 30 روز کاری گذشته برای صندوقهای سهامی نامبرده محاسبه شده است.
دیدگاه کاربران