به گزارش آوای آگاه؛ میانگین بازدهی صندوقهای سهامی قابل معامله در بورس در هفته پایانی اردیبهشت ماه ۲.۷درصد بود که تاییدکننده روند مثبت آنها در هفته اخیر است. در جدول زیر بازدهی هفتگی صندوقهای سرمایهگذاری ETF را بررسی میکنیم:
توجه: بازدهی صندوقهای قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آنها NAV نبوده است.
معرفی پر بازدهترین و کم بازدهترین صندوقهای هفته
با مشاهده جدول بالا متوجه میشویم در بین صندوقهای سهامی، سه صندوق دارا یکم، ثمین و افق ملت بیشترین بازدهی را به خود اختصاص دادهاند و همچنین بیشترین اصلاح متعلق به صندوقهای رماس، مدیر و زرین بوده است. در جدول زیر به بررسی تفکیک صنایع موجود در پرتفوی این صندوقها میپردازیم:
در هفته اخیر، صندوق دارا یکم بیشترین بازدهی را خلق کرده و در روزهایی که بازارهای موازی منفی بودند، بازدهی ۹.۸درصدی را به دست آورده است. علت اصلی این رشد، مورد توجه قرار گرفتن سهام شرکتهای بانکی طی هفته اخیر بوده است که معاملات پرحجم و پرتقاضایی را تجربه کردند. همچنین انتشار گزارش عملکرد سالانه شرکتهای بانکی در هفته جاری میتواند تاثیر بسیار مهمی روی معاملات دارا یکم در هفتههای پیش رو داشته باشد و جهت کلی حرکت صندوق را مشخص کند.
میانگین حباب قیمتی
موضوع دیگری که در زمینه صندوقهای سرمایهگذاری قابل بررسی است، میانگین حباب قیمتی آنها طی دورههای مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص داراییهای صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره ۳۰ روز کاری محاسبه شده و نشاندهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوقها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی ۳۰ روز کاری گذشته برای صندوقهای سهامی نامبرده محاسبه شده است.
دیدگاه کاربران