به گزارش آوای آگاه؛ در هفته چهارم مهرماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی متعادل و کم حجم را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۰۱۹۴۱۲ به ۲۰۲۳۵۴۳ واحد رسید و افزایش ۰.۲درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوقهای سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۰.۲- درصد بوده که تاییدکننده روند کم رمق و متعادل آنها در هفته اخیر است. در جدول زیر، بازدهی هفتگی صندوقهای سرمایهگذاری ETF را بررسی میکنیم:
توجه: بازدهی صندوقهای قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آنها NAV نبوده است.
معرفی پربازدهترین و کم بازدهترین صندوقهای هفته
با مشاهده جدول بالا متوجه میشویم در بین صندوقهای سهامی، سه صندوق پالایش، جهش و افق ملت بیشترین بازدهی را به خود اختصاص دادهاند و همچنین بیشترین اصلاح متعلق به صندوقهای داریوش، فراز و زرین بوده است. در جدول زیر به بررسی تفکیک صنایع موجود در پرتفوی این صندوقها میپردازیم:
طی هفته گذشته، صندوقهای طلا در مجموع برآیند متعادلی داشتند و مشابه سکه بازدهی میانگین صفر درصد را تجربه کردند. در این بین، صندوق طلای آلتون ۳.۷درصد بازدهی داشت. این صندوق در ترکیب دارایی خود حدود ۹۰درصد گواهی شمش دارد که بیشترین مقدار در بین صندوقهای طلا است. به نظر میرسد به دلیل حباب نداشتن شمش، نماد آلتون تقاضا و عملکرد بهتری در مقایسه با سایر صندوقهای طلا طی هفته گذشته داشته است.
میانگین حباب قیمتی
موضوع دیگری که در زمینه صندوقهای سرمایهگذاری قابل بررسی است، میانگین حباب قیمتی آنها طی دورههای مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص داراییهای صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره ٣٠ روز کاری محاسبه شده و نشاندهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوقها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی ٣٠ روز کاری گذشته برای صندوقهای سهامی نامبرده محاسبه شده است.
میانگین ارزش معاملات هفتگی صندوقهای سهامی
موضوع دیگری که برای سرمایهگذاران در انتخاب صندوق مورد نظر اهمیت دارد، جریان نقدینگی است که در دورههای مختلف در صندوق جریان دارد. در جدول زیر، صندوقهایی که بیشترین میانگین ارزش معاملات روزانه در هفته اخیر داشتهاند را مشاهده میکنید. صندوق اهرم، پتروآگاه، شتاب، آگاس و توان بیشترین ارزش معاملاتی را به خود تخصیص دادهاند.
دیدگاه کاربران