مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه

هفته کم رمق صندوق‌های سهامی

در هفته ابتدایی آبان ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نزولی و کم حجم را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۰۲۳۵۴۰ به ۲۰۰۲۰۷۵ واحد رسید و کاهش ۱.۱درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۱- درصد بوده که تاییدکننده روند کم رمق آن‌ها در هفته اخیر است.

به گزارش آوای آگاه؛ در هفته ابتدایی آبان ماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نزولی و کم حجم را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۰۲۳۵۴۰ به ۲۰۰۲۰۷۵ واحد رسید و کاهش ۱.۱درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۱- درصد بوده که تاییدکننده روند کم رمق آن‌ها در هفته اخیر است. در جدول زیر، بازدهی هفتگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF را بررسی می‌کنیم:

توجه: بازدهی صندوق‌های قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آن‌ها NAV نبوده است.

5

معرفی پربازده‌ترین و کم بازده‌ترین صندوق‌های هفته

با مشاهده جدول بالا متوجه می‌شویم در بین صندوق‌های سهامی، سه صندوق دارا یکم، تمشک و فراز بیشترین بازدهی را به خود اختصاص داده‌اند و بیشترین اصلاح متعلق به صندوق‌های آساس، داریوش و ارزش بوده است. در جدول زیر به بررسی تفکیک صنایع موجود در پرتفوی این صندوق‌ها می‌پردازیم:

لازم به ذکر است که فراصندوق تشمک به دلیل ماهیت آن، قابلیت تفکیک صنایع را ندارد.

4

در جدول بازدهی دوره‌ای مشاهده می‌کنید که فراصندوق تمشک توانسته در دوره 3ماهه بازدهی مثبتی به دست آورد. در حالی که عمده صندوق‌های سهامی بنابر شرایط نزولی بازار منفی بوده‌اند. فراصندوق‌ها به دلیل داشتن طلا در ترکیب دارایی خود و تنوع‌بخشی بین انواع صندوق‌ها در دوران نزولی و رکودی بازار، ابزاری مناسب برای حفظ ارزش دارایی هستند. البته باید در نظر گرفت که در دوران صعودی بازار نیز ممکن است بازدهی کمتر از شاخص کل و صندوق‌های سهامی کسب کنند. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری در فراصندوق‌ها ابتدا هدف کاهش ریسک سرمایهگذاری میان‌مدت و بلندمدت را به دنبال دارد و سپس کسب بازدهی بالا.

3

میانگین حباب قیمتی

موضوع دیگری که در زمینه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل بررسی است، میانگین حباب قیمتی آن‌ها طی دوره‌های مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص دارایی‌های صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره ٣٠ روز کاری محاسبه شده و نشان‌دهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوق‌ها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی ٣٠ روز کاری گذشته برای صندوق‌های سهامی نامبرده محاسبه شده است.

2

میانگین ارزش معاملات هفتگی صندوق‌های سهامی

موضوع دیگری که برای سرمایه‌گذاران در انتخاب صندوق مورد نظر اهمیت دارد، جریان نقدینگی است که در دوره‌های مختلف در صندوق جریان دارد. در جدول زیر، صندوق‌هایی که بیشترین میانگین ارزش معاملات روزانه در هفته اخیر داشته‌اند را مشاهده می‌کنید. صندوق اهرم، آگاس، شتاب، توان و پتروآگاه بیشترین ارزش معاملاتی را به خود تخصیص داده‌اند.

1

 

مطالب مشابه

کدام صندوق‌ها بیشترین بازدهی را در اولین هفته از آذرماه کسب کردند؟

  • 7 روز پیش
آزاد

کم رمقی صندوق‌های سهامی در آخرین هفته از آبان ماه

  • 14 روز پیش
آزاد

روند کم رمق صندوق‌های سهامی در هفته چهارم آبان ماه

  • 21 روز پیش
آزاد

بررسی بازدهی صندوق‌ها در سومین هفته از آبان ماه

  • 1 ماه پیش
آزاد

کدام صندوق‌ها بیشترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داده‌اند؟

  • 1 ماه پیش
آزاد

دیدگاه کاربران