مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه

بررسی گزارش عملکرد مردادماه دارویی‌ها

یک تحلیلگر ارشد بازار سرمایه با اشاره به گزارش مردادماه برخی شرکت‌های دارویی، به بررسی عملکرد این شرکت‌ها پرداخت.

به گزارش آوای آگاه؛ عاطفه نوظهور، تحلیلگر ارشد صنعت دارو گروه مالی کاریزما در گفت‌وگو با آوای اگاه به بررسی گزارشات ماهانه گروه دارویی پرداخت و درخصوص گزارش ماهانه دسبحان گفت: این شرکت در مردادماه افت تولید داشت و این افت به صورتی بود که نسبت به ماه گذشته حدودا با ۳۰درصد کاهش در تولید مواجه شد و نسبت به ۴ماهه ابتدایی سال هم حدود ۲۰درصد افت داشت، اما نکته مهم این است که توانست محصول اصلی خود را از محل موجودی بفروشد که این موضوع موجب ثبت فروش ۱۹۳ میلیارد تومانی برای شرکت شد.

 

وی در ادامه گفت: درخصوص نرخ‌های فروش این شرکت باید گفت که همانند بسیاری از شرکت‌های دارویی که از اواسط تیرماه موجی از افزایش نرخ را روانه کدال کردند با رشد نرخ همراه شد. البته گفتنی است این افزایش نرخ عدد قابل توجهی در کلیت فروش شرکت نبود، اما پیش‌بینی می‌شد که شاهد رشد نرخ‌های فروش باشیم؛ که بنظر میرسد بخشی ازاین تغییرات نرخی، ناشی از ترکیب فروش باشد. در مجموع میتوان گزارش مرداد ماه این شرکت را گزارش نسبتا خوبی ارزیابی کرد.

 

نوظهور در ادامه به تحلیل ددانا پرداخت و تصریح کرد: یکی از گزارش‌های خوب کدال، گزارش د‌دانا بود که در مردادماه توانست رکورد مبلغی فروش خود را در مقایسه با گزارشات ماهانه سال‌های گذشته بزند. مقدار تولید شرکت نسبتا نرمال ارزیابی می‌شود؛ هرچند که نسبت به ماه گذشته با افت کوچکی همراه بود، اما با فروش از محل موجودی به‌خصوص در بخش ویال و کپسول‌های نرم توانست یک رکورد تازه‌ ثبت کند و به ۵۲6 میلیارد تومان فروش برسد که عدد قابل توجهی است.

 

این تحلیلگر ارشد بازار افزود: دفرا هم گزارش قابل انتظاری منتشر و ۱۰3 میلیارد تومان فروش را ثبت کرد. د‌کپسول هم به روال همیشه، خطی و نرمال فروخت. د‌زهراوی نیز رکورد تولید ماهانه خود را در سال 1402 شکست و توانست عدد خوبی تولید کند و همان را هم به فروش برساند، اما باید دید که در ادامه هم می‌تواند این روال را حفظ کند یا خیر. گفتنی است به واسطه ترکیب فروش محصولات این شرکت که عمدتا داروهایی در رسته سرکوب و تحریک کننده سیستم ایمنی میباشد، حساسیت بالایی در افزایش نرخ ها دارند.

 

وی ادامه داد: گزارش عملکرد د‌فارا هم یکی گزارش‌های خوب صنعت دارو در مردادماه بود؛ مقدار تولید و فروش شرکت مناسب ارزیابی می‌شود و میزان تولید شرکت نسبت به ماه گذشته با ۶درصد رشد همراه بود. شرکت بخشی از تولیدات قرص و سوسپانسیون را به عنوان موجودی نگه ‌داشته است که به نظر میرسد امری طبیعی باشد. زیرا در ادامه، ماه‌های مهر و آبان و آذر را داریم که می‌توانیم به واسطه نوع محصولات این شرکت شاهد رشد فروش در این شرکت باشیم. نکته مهم در گزارش شرکت، رشد ۴۰درصدی نرخ‌های قرص نسبت به ماه گذشته است که بنظر میرسد با توجه به اینکه شرکت افزایش نرخ قابل توجهی نداشته ناشی از ترکیب فروش محصولاتش باشد. در نهایت شرکت به ۲۱۱ میلیارد تومان فروش رسید و این عدد 10درصد نسبت به تیرماه بیشتر بوده است

این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: د‌پارس هم گزارش نرمالی داد. مقدار تولید شرکت در ماه مورد گزارش نرمال بود. در این ماه کمی هم از موجودی فروخت و تقریبا 130 میلیارد تومان فروش ثبت کرد.

 

وی عملکرد شرکت دتماد را عملکرد خوبی دانست و گفت: این شرکت در ماه‌های گذشته افزایش قابل توجهی در تولید داشته است. در ۵ماهه ابتدایی سال شرکت موفق به تولید ۶۴۲ تن ماده مؤثره شده است؛ در حالی که این عدد در سال گذشته حدود ۳۷۴ تن بوده است. در اواخر سال ۱۴۰۱ این شرکت تغییر مدیریتی داشته و به نظر می رسد این تغییر مدیریتی توانسته است تحولات مثبتی در شرکت ایجاد کند.

این تحلیلگر ارشد درخصوص گزارش مردادماه دلر گفت: مقدار تولید در محدوده نرمال بوده، اما ترکیب تولید تغییراتی داشته و مقدار تولید استریل به عنوان مهم‌ترین بخش فروش شرکت با کاهش همرا بوده است. همچنین شرکت در بخش فروش هم، قسمتی از تولید را موجودی نگه ‌داشته است. در بخش جامدات، سفالسپورین و مایعات، شرکت از موجودی فروخت و در نهایت با رشد نرخ‌های فروش به واسطه افزایش نرخهای اخذ شده شاهد رشد فروش و رسیدن به مبلغ فروش 380 میلیارد تومانی بودیم

نوظهور خاطرنشان کرد: در اواخر تیر ماه سال 1401 و به واسطه طرح دارویار و تغییرات محسوس در بهای تولید، شاهد افزایش نرخ های مشهود، رشد فروش و به تبع آن رشد سود برای شرکت‌های دارویی بودیم.

 

وی افزود: توجه به نکات زیر جهت سرمایه گذاری در این صنعت میتواند مهم تلقی گردد:

نکته نخست برای سرمایه گذاری میتوان به دنبال شرکتهایی بود که تخصیص ارز شاملشان نمیشود و محصولاتشان پتانسیل رشد نرخ دارند.

 

نکته مهم دیگر توجه به وضعیت دوره وصول مطالبات و چرخه عملیاتی شرکتهاست. در این میان میتوان به دنبال شرکتهایی بود که محصولات استراتژیک و متنوع با نقد شوندگی بالا و دروه وصول مطالبات پایین نسبت به نرم صنعت دارند .

 

نوظهور اضافه کرد: به واسطه نزدیک شدن به فصول سرد سال میتوان انتظار رشد مبلغ فروش در شرکتهایی که سهم آنتی بیوتیک در آنها چشمگیر است را داشت. داروسازی فارابی و داروسازی کوثر و همچنین داروسازی دانا با توجه به ترکیب فروششان احتمالا در ادامه با رشد فروش از این بابت همراه شوند.

داروسازی دانا به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده دارو با ترکیب فروش متنوع میتواند یکی از گزینه های مناسب جهت سرمایه گذاری باشد.
گفتنی است به واسطه تعدد خطوط تولید و ترکیب متنوع، شرکت برای فروش محصولات خود مشکلی ندارد و فصلی با آنها برخورد نمی‌کند. از طرفی، شرکت طرح های توسعه ای خوبی دارد و در بلند مدت رشدی ارزیابی میشود. و از طرفی ماده مؤثره مورد نیاز جهت تولید بخشی از داروهای خود را هم تولید می‌کند، که این موضوع موجب تفاوت این شرکت با سایر شرکتهای رقیب میگردد.
.

 

نوظهور درخصوص شرکت‌های پخش این گروه نیز بیان داشت: در گزارشات فصل بهار این گروه، عمدتا شاهد افت مارجین ناخالص بودیم که علت آن را میتوان علاوه بر پلکانی بودن نرخ های فروش، سهم سبد وارداتی دانست. همچنین گفتنی است علی رغم گزارشات خوب فروش دارویی ها در ماه های اخیر، گزارشات ماهانه این صنعت چندان جذاب نبود، که بنظر میرسد علت بخشی از این افت درآمد عدم تامین نقدینگی مناسب جهت تامین کالا باشد. همچنین تغییرات اخیر مدیریتی در هر دو شرکت توزیع دارو پخش و پخش هجرت را بنظر بایستی در انتخاب گزینه مناسب جهت سرمایه گذاری دخیل کرد..

مطالب مشابه

چشم‌انداز صنعت تایر در سایه عدم نظارت دولت بر واردات

  • 6 روز پیش
آزاد

بازار پیگیر اخبار بودجه ۱۴۰۳ است

  • 6 روز پیش
آزاد

روند متعادل بازار همچنان جریان دارد

  • 13 روز پیش
آزاد

احتمال صعودی شدن بازار تا پایان سال

  • 16 روز پیش
آزاد

افزایش ظرفیت خزانه‌های بانکی شمش طلا

  • 17 روز پیش
آزاد

دیدگاه کاربران