به گزارش آوای آگاه؛ روز گذشته (19 شهریورماه)، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین با حضور بیش از ۸۰درصدی سهامداران برگزار شد. مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
در حال حاضر سهم تیپیکو از کل بازار دارویی کشور ۴۴درصد است. همچنین سهم این شرکت از صادرات محصولات دارویی ایران به خارج کشور ۲۰درصد است.
بزرگترین شتابدهنده مجموعه شرکتهای دانش بنیان در حوزه دارو، ایجاد چهار ابر پروژه داروییهای تک با هدف ارزآوری و ممانعت از ارزبری، تولید بیش از ۷۰درصد مواد اولیه دارویی تولیدی مورد نیاز کشور، تولید بیش از ۳۰درصد فرآوردههای دامی کشور (در حال حاضر ۱۵درصد در اختیار است)، تولید بیش از ۴۵درصد محصولات و فرآوردههای دارویی انسانی کشور، توزیع بیش از ۵۰درصد محصولات دارویی کشور و رشد ۲۰۰درصدی صادرات گروه افق پیش روی شرکت در سال ۱۴۰۴ است.
82درصد از سبد محصولات مربوط به داروهای انسانی، ۱۶درصد دامی و ۲درصد سایر است. از حدود ۲۵۰ نوع محصول در سبد محصولات نهایی دامی حدود ۸۰درصد مربوط به چهار خط تولید اول یعنی آمپول دامی، ساشه دامی، مایعات خوراکی دامی و محلول حجیم تزریقی (بطری) است.
تیپیکو در سال جاری برنامه عرضه اولیه آنتیبیوتیک سازی ایران و پخش دارویی اکسیر را دارد.
تیپیکو ٢٧درصد پروژه (٣٣درصد ستادی، ٣٠درصد نوسازی و بهسازی، ٣٠درصد توسعهای و ٧درصد ایجادی) در دست اقدام دارد.
در بودجه ١۴٠٢، ۶٩.٠٠٠ میلیارد تومان فروش دیده شده و تاکنون ٢۴درصد بودجه محقق شده است.
٢١.١ میلیون دلار صادرات در سال ١۴٠١ انجام شده است. البته تیپیکو برنامه صادرات ٣٠ میلیون دلاری را داشت، اما به دلیل کمبود دارو، سازمان غذا مجوز نداد. با این حال به ٣۴ کشور صادرات انجام شده است.
۶٧درصد از کل عدم انطباقهای شناساییشده رفع شده است.
39 گواهینامه توسط شرکتهای تولید محصول نهایی و ماده اولیه داروی انسانی از سازمان غذا و دارو و 6 گواهینامه از سازمان دامپزشکی توسط شرکتهای تولیدکننده محصولات دامی اخذ شده است.
سه گواهینامه محصول نهایی در آستانه صدور است.
با پیگیری 15 پرونده حقوقی بیش از ۵هزار میلیارد تومان انبار را حفظ کردیم.
هلدینگ سیاستگذاری خرید راهبردی مواد اولیه که بیشترین ارزبری را دارند و برگزاری مناقصه بینالمللی برای ۶١ قلم را در دست اقدام دارد.
نظارت بر اجرایی کردن خرید راهبردی ٩١ قلم ماده اولیه دارویی با هدف کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری و برنامهریزی جهت عملیاتی کردن مرحله دوم خرید راهبردی ٣٠ قلم ماده اولیه دیگر از اقدامات ویژه تیپیکو است.
احیای قسمتی از بخشهای غیرمولد، اجرای پروژههایی که چند سال متوقف مانده مانند افزایش ظرفیت تولید سرم و رونمایی از ٣٠ محصول جدید تا پایان سال جاری از دیگر اقدامات شرکت است.
با افزایش ظرفیت تولید سرم، تا چند ماه آینده تولید سه میلیون عدد افزایش پیدا میکند.
در پاسخ به گزارش حسابرس مطرح شد:
زمانی که ارز ۴٢٠٠ به نیمایی تبدیل شد، مواد اولیه با نرخ ۴٢٠٠ در شرکتها وجود داشت و با توجه به اینکه با نرخ جدید به فروش رسید، برای مابهالتفاوت آن از شرکتهای شیمی دارو، کارخانجات شیمی دارو، توفیق دارو، زهراوی، تماد و پارس دارو ٧هزار و ۶٩ میلیارد ریال ذخیره گرفته شد.
تهاتر بانک پاسارگاد و دارو پخش به دلیل بدهی شرکت برای تسهیلات گرفته شده از بانک بوده و با اینکه تهاتر صورت گرفته و سند تسویه خزانه هم صادر شده، اما بانک پاسارگاد از تسهیل بدهی خود خودداری میکند و تیپیکو طرح دعوی کرده و در صورتی که در دادگاه تجدید نظر هم تهاتر صورت گرفته تأیید شود، بانک پاسارگاد باید مبلغی را که برداشت کرده به شرکت برگرداند.
پروژه کلرپارس تمام شده است.
تجدید ارزیابی شرکتهای تابعه از دستورات نهاد بالاسری است که امسال باید انجام شود.
در پاسخ به پرسش سهامداران مطرح شد:
تیپیکو برنامه افزایش سرمایه در دستور کار دارد.
حاشیه سود محصولات از ٧درصد تا ۴٠درصد است.
با توجه به مشکلات و محدودیتهای صنعت دارو، با توصیه شستا وضعیت کسب و کار را تغییر و فضای کسب و کار را به بیرون انتقال میدهیم. اقدامی که باید دو دهه گذشته انجام میشد و صادرات صورت میگرفت.
در حال حاضر سیستم Power BI را طراحی کردیم تا حداقل پخشهای خود را پایش کنیم و بدانیم داروها به چه صورت و در کدام مناطق توزیع میشود و با تسریع این روند، تعداد تولید براساس نیاز بازار افزایش پیدا میکند. بنابراین مدیریت منابع و مصارف در پخشها در دستور کار است.
رشد سبد فروش از برنامههای تیپیکو است.
در انتهای مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین با تصویب صورتهای مالی ۳۸۶ تومان به ازای هر سهم سود تقسیم شد.
دیدگاه کاربران