مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه

وقایع‌نگاری از بازار طی هفته چهارم شهریورماه/ تداوم روند خنثی و رکودی بازار

طی هفته پایانی شهریورماه، میانگین ارزش معاملات خرد روزانه با ادامه روند کاهشی خود برای سومین هفته متوالی به محدوده 4 همت رسید. شاخص کل برای دومین هفته پیاپی افت اندکی را متحمل شد و 3 دهم درصد پایین‌تر از هفته قبل و در ارتفاع 2 میلیون و 121هزار واحد به کار خود خاتمه داد. شاخص هم‌وزن اما نیم درصد رشد کرد. این در حالی است که طی هفته قبل 1.2درصد کاهش داشت.

به گزارش آوای آگاه؛ طی هفته پایانی شهریورماه، میانگین ارزش معاملات خرد روزانه با ادامه روند کاهشی خود برای سومین هفته متوالی به محدوده 4 همت رسید. شاخص کل برای دومین هفته پیاپی افت اندکی را متحمل شد و 3 دهم درصد پایین‌تر از هفته قبل و در ارتفاع 2 میلیون و 121هزار واحد به کار خود خاتمه داد. شاخص هم‌وزن اما نیم درصد رشد کرد. این در حالی است که طی هفته قبل 1.2درصد کاهش داشت.

در هفته جاری بیش از نیمی از صنایع بازدهی مثبت داشتند. صنایع استخراج سایر معادن با 6.4درصد، سایر واسطه‌گری‌های مالی با 5.2درصد و چاپ با 4.7درصد صدرنشین کسب بازدهی مثبت در بین کل صنایع شدند. از بین نمادها رافزا، قزوین، چکاوه، بخاور و سقاین گوی سبقت را برای رشد قیمت از سایرین ربودند.

صنایع

صنایع فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، سایر حمل و نقل و هتل و رستوران بیشترین افت ارزش بازار را ثبت کردند. نمادهای تپولا، حشکوه، سدبیر، کگاز، سرچشمه، وهنر و پارتا بیشترین افت قیمت را متحمل شدند. تقریبا نیمی از نمادها بازدهی مثبت و نیم دیگر بازدهی منفی داشتند.

بازدهی​​​​​​​

یکشنبه؛ صف‌نشینی نمادهای فراکابی

نخستین روز معاملاتی هفته جاری با برتری خریداران و سبزپوشی عمده نمادها همراه بود. فراکابی‌ها بیشترین توجه را به خود جلب کردند و دسته جمعی صف خرید شدند. در انتها شاخص کل با رشد 9هزار واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 135هزار واحد قرار گرفت. حقیقی‌ها 114 میلیارد تومان پول وارد بازار کردند و ارزش معاملات خرد به حدود 4.7 همت رسید. شپنا و ثمسکن از طرف حقیقی‌ها و وکغدیر و خساپا از سوی حقوقی‌ها از بیشترین حمایت برخوردار شدند.

بهای دلار آزاد در محدوده 49,650 تا 49،750 تومان قرار گرفت.

دوشنبه؛ شیرین‌ترین صنعت بازار با اقبال همراه شد

بازار با روند خنثی و کم نوسان همراه بود، اما صنعت قند و شکر به همراه حمل و نقل و کانه‌های فلزی بیشترین ورود نقدینگی حقیقی را تجربه کردند. در پایان شاخص کل بیش از 2هزار واحد کاهش داشت و به سطح 2 میلیون و 133هزار واحد رسید. در بازار امروز شاهد جابجایی مالکیت حقیقی به حقوقی به مبلغ 425 میلیارد تومان بودیم. ارزش معاملات خرد با افت اندکی نسبت به دیروز به محدوده 4.5 همت رسید. حسیر و فاذر صدرنشین ورود پول خرد شدند و نمادهای وتجارت و شپنا بیشترین حمایت حقوقی‌ها را دریافت کردند.

رویترز نوشت: قطر به واشنگتن و تهران اعلام کرد که انتقال وجوه ایرانی به ارزش ۶ میلیارد دلار به بانک‌های الدوحة انجام شد.

سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: مبالغ بلوکه‌شده یا محدودشده مالی زیادی در سایر کشورها نداریم. در ژاپن داشتیم که به آن دسترسی داشتیم و توانستیم در مواردی که نیاز داشتیم آن را هزینه کنیم. بخشی از دارایی‌هایمان در عراق هم آزاد شد و پیش‌بینی می‌کنیم دارایی‌های باقیمانده هم در آینده نزدیک آزادسازی می‌شود. وی درخصوص مذاکرات تیم ایرانی در حاشیه سازمان ملل متحد گفت: فرصت بسیار خوبی است برای دیدارها و گفتگوهای مختلف؛ رئیس جمهور دیدارهای دوجانبه‌ای خواهند داشت.

سفیر عربستان در ایران گفت: آماده گسترش همکاری‌ها با صنعت پتروشیمی ایران هستیم. ایران در زمینه دانش و فناوری‌های نوین در صنعت پتروشیمی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است و ما علاقه‌مند همکاری هستیم.

نرخ دلار آزاد با افت اندکی نسبت به دیروز به محدوده 49،450 تومان رسید.

سه‌شنبه؛ تکذیب یک خبر مهم درباره آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا

شروع بازار امروز یکپارچه منفی بود، اما کم کم تقاضا به‌خصوص در نمادهای کوچک بهبود پیدا کرد. در نهایت شاخص کل با افت 5هزار واحدی به سطح 2 میلیون و 128هزار واحد عقب‌نشینی داشت. مبلغ 366 میلیارد تومان جابجایی مالکیت از حقیقی به حقوقی اتفاق افتاد. ارزش معاملات خرد با کاهش قابل توجهی به 3.5 همت رسید. رتاپ و کالا از سوی حقیقی‌ها و خودرو و فولاد از سمت حقوقی‌ها بیشترین خریدار را داشتند.

مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران اعلام کرد: عامل اصلی موفقیت تفاهم‌نامه مبادله زندانیان آن بود که واشنگتن با تنگناهایی در سطح بین‌المللی مواجه شده است.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت نقل ‌قول منتشرشده در برخی کانال‌های خبری از رئیس‌ جمهوری درباره آمادگی ایران برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در حاشیه اجلاس سازمان ملل را تکذیب کرد.

بهای نفت جهانی به 94 دلار افزایش یافت. دلار آزاد در حدود 49،500 تا 49،600 تومان معامله شد.

چهارشنبه؛ ادامه روند کاهشی ملایم دلار

پایانی‌ترین روز از هفته آخر تابستان در رکودی‌ترین حالت ممکن تجربه شد. شاخص کل 7300 واحد افت داشت و به محدوده 2 میلیون و 121هزار واحد عقب‌نشینی کرد. تغییر مالکیت بازار از حقیقی به حقوقی و به مبلغ 274 میلیارد تومان بود. ارزش معاملات خرد نیز در ادامه روند کاهشی اخیر خود به 3.4 همت رسید. حقیقی‌ها عمدتا کقزوی و ثفارس خریدند و بیشترین حمایت حقوقی‌ها روی نمادهای وتجارت و شپنا متمرکز شد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در صفحه شخصی خود نوشت: در ادامه نشست‌های قبلی با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک دیدار کردم. ما طیفی از موضوعات مورد علاقه دو طرف از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها را مورد بحث قرار دادیم.

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره قیمت بنزین در برنامه هفتم گفت: ماحصل توافقات میان مجلس و دولت درخصوص انرژی را در گزارش کمیسیون برنامه هفتم آورده‌ایم. آن چیزی که در گزارش آمده، مورد توافق دولت و مجلس است.

نرخ دلار آزاد از 49،550 تومان شروع به معامله شد و در مسیر کاهش به 49،370 تومان رسید.

مطالب مشابه

وقایع نگاری از بازار طی هفته اول آذر ماه/پایانی خوش

  • 1 روز پیش
آزاد

نیمه دوم خاص

  • 3 روز پیش
عادی

برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا شهریورماه 1403

  • 3 روز پیش
آزاد

سردی تب تجدید؟!

  • 4 روز پیش
عادی

پانزدهمین همایش بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی (ICM) برگزار شد

  • 4 روز پیش
آزاد

دیدگاه کاربران