به گزارش آوای آگاه؛ علی اسکینی، مدیر تحلیل شرکت کارگزاری صنعت و معدن در گفتوگو با آوای آگاه به بررسی کارنامه 6ماهه گروه سیمان پرداخت و گفت: گزارشهای فصلی 32 شرکت فعال در صنعت سیمان در فصل تابستان روی کدال قرار گرفته است. شرکتهایی که تاکنون گزارش دادهاند، فروشی معادل 10.3 همت داشتهاند که رشد 9درصدی نسبت به فصل بهار را نشان میدهد و امسال یک رشد 52 درصدی نسبت به ۶ماهه مدت مشابه سال قبل را شاهد بودیم که نتیجهای فوقالعاده از لحاظ عملکردی است.
وی در ادامه افزود: تولیدات شرکتها ۱۰درصد رشد پیدا کرده است. از لحاظ سود ناخالص نیز، یک حاشیه سود تقریبا 50 درصدی در فصل تابستان داشتیم که نسبت به فصل بهار 3 درصد افت حاشیه سود را نشان میدهد. علت آن میتواند افزایش هزینههای انرژی باشد؛ نرخ گاز و برق صنعت سیمان در تابستان افزایش داشته است و از طرفی، افزایش حقوق و دستمزد، افزایش هزینههای تعمیر و نگهداری و دیگر هزینهها هم کم و بیش خود را در تابستان بیشتر نسبت به فصل بهار نشان میدهد.
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: این موضوع باعث شده است که شرکتها در مجموع حدود 5.1 همت سود ناخالص داشته باشند که تقریبا 2 درصد افزایش را نسبت به فصل قبل نشان میدهد. از لحاظ عملیاتی هم، صنعت سیمان 3/4 همت سود ساخته است که این سود نسبت به فصل بهار 3 درصد کاهش را نشان میدهد. البته سود ناخالص و عملیاتی صنعت نسبت به شش ماهه سال 1401 رشدهای جالب 56 و 68 درصدی را ثبت کرده است . این در حالی است که حاشیه سود عملیاتی صنعت در فصل بهار ۴۸درصد بوده که در فصل تابستان به 42 رسیده است
اسکینی اضافه کرد: اگر بخواهیم سود خالص را مدنظر قرار دهیم، صنعت در فصل بهار 6/4 همت سود ساخته که در تابستان به 4.2 همت رسیده است. 9 درصد کاهش سود خالص را میبینیم و در ۶ماهه امسال نسبت به ۶ماهه مدت مشابه سال قبل، شاهد یک رشد 64 درصدی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اینکه سود خالص در تابستان تا حدی نسبت به فصل بهار کاهش پیدا کرده است، دو دلیل دارد؛ یکی همان کاهش حاشیه سود ناخالص بوده و دلیل دیگر این است که عمده شرکتهای سیمانی منابع مازاد خود را در صندوقهای درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند. در فصل تابستان تقسیم سود داشتهاند و عمده شرکتها هم سود سهامدار عمده را پرداخت کردهاند. به دنبال این موضوع قسمتی از کاهش که درآمدهای غیر عملیاتی تا حدی افت پیدا کرده است. البته در ۶ماهه دوم با توجه به اینکه منابع مازاد مجددا به سرمایهگذاریهای شرکت اضافه میشود، افزایش این درآمد را خواهیم داد.
مدیر تحلیل کارگزاری صنعت و معدن گفت: بیشترین رشد فروش را در تابستان در سخزر و سبجنو داشتیم. سخزر تقریبا ۵۹درصد رشد در فروش و سبجنو هم ۵۴درصد رشد داشته است. سخزر و سشمال هم بیشترین رشد سود عملیاتی را داشتهاند. عملکرد سخزر فوقالعاده بود و 154درصد رشد سود عملیاتی داشت.
اسکینی افزود: در 6ماهه اخیر و به لحاظ سود ناخالص، اردستان و شاهرود با ۶۳درصد حاشیه سود ناخالص عملکرد فوقالعادهای در صنعت داشتهاند. از لحاظ حاشیه سود عملیاتی هم ممتازان با ۵۷درصد و ساوه با 56درصد، بالاترین حاشیه سود عملیاتی را داشتهاند. اگر بخواهیم بازدهیها را بررسی کنیم، صنعت در 3ماهه اخیر تقریبا 5درصد افت قیمتی تجربه کرده است. بورس هم شرایط مشابهی داشته و 2درصد بازدهی در بازار سرمایه به ثبت رسیده است. از لحاظ شرکتی، سفار با ۲۰درصد و سیلام با افت ۳۱درصدی بیشترین کاهش را داشتهاند. در یک سال اخیر، سفار بیشترین بازدهی را در صنعت با 320درصد داشته است. کل صنعت حدود 116درصد رشد قیمتی داشته و این در حالی است که بورس تنها ۵۶درصد رشد قیمتی را در این مدت تجربه کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر، 32 شرکت گزارش منتشر کردهاند که متوسط P/E آنها به 7.2 واحد رسیده است. عدد پایینی برای صنعت سیمان است؛ معمولا این عدد را روی 9 و 10 داشتیم و کمترین P/E هم برای اردستان با 5/4 واحد است. به طور کل، برآورد ما این است که امسال صنعت سیمان تقریبا ۶۰ درصد رشد سود خالص را تجربه میکند و اگر قیمتهای فعلی و P/E واحدی باقی بماند، احتمالا این نسبت در حوالی مجامع به 5 واحد خواهد رسید. من همچنان اعتقاد دارم که صنعت سیمان، صنعت جذابی خواهد بود و رشد سودآوری ادامه خواهد داشت. به نظر من بازار حتی با همین P/E گذشتهنگر ۷ هم، یک رشد 40 تا 50درصدی در این صنعت خواهیم داشت.
دیدگاه کاربران