به گزارش آوای آگاه؛ چهارشنبه (10 آبان ماه)، نشست خبری مدیران شرکت مجتمع فولاد خراسان با حضور جمعی از فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه برگزار شد. مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
معاونت بهره برداری فخاس: واحد گندلهسازی در سال 1396 راهاندازی شد و تکنولوژی آن چینی است. ظرفیت این واحد 2/5 است و برنامه افزایش ظرفیت به 3/4 میلیون تن را داریم. کار این واحد کنسانترهای که از سال آینده از معدن سنگان دریافت خواهیم کرد، تبدیل اکسید آن به گندله است.
کارخانه بعدی، دو واحد احیا با تکنولوژی میدرکس است. قرار بر این است که وضعیت تملک آن را تعیین تکلیف کنیم.
درخصوص بحث صادرات شمش و میلگرد دستاورهای بسیار خوبی داشتیم.
تمرکز ما با توجه به نیاز بازار بر روی محصول میلگرد است که در این بخش به لحاظ کیفی حرف اول را میزنیم.
حمل ریلی را خودمان مدیریت میکنیم. برگردان کنسانتره سنگآهن ورودی به شرکت از طریق ایستگاه اختصاصی فولاد واقع در محور مشهد - تهران انجام میشود.
در ناحیه گندلهسازی نیز هدف از خوردایش، کاهش سایز ذرات کنسانتره به سایز مطلوب است.
کنسانتره سنگآهن ورودی به شرکت از طریق ایستگاه اختصاصی فولاد واقع در محور مشهد - تهران است و 21 کیلومتر خط انشعابی وارد سایت فولاد خراسان شده و سپس واگن برگردان با ظرفیت حدود 900 تن در ساعت (یعنی ۱۸ واگن در ساعت) تخلیه و توسط نوار نقاله محوطه انباشت و برداشت منتقل میشود.
در واحد احیای مستقیم، گندله تولیدی به بخش انباشت و برداشت منتقل و پس از حمل به سیلوهای روزانه وارد کوره احیای مستقیم شده و در مجاورت گاز احیاشده ناشی از شکست گاز طبیعی در ریفرمر، اکسیژن خود را از دست داده و آهن اسفنجی تولیدی از طریق نوار نقاله به سیلوهای ذخیره محصول حمل میشود.
100هزار متر مکعب دیماند مجموعه است.
برای استفاده از پساب نیشابور، قرارداد 25 ساله منعقد کردهایم که بخشی از آن اجرایی شده است.
طرح های توسعه جدیدی را تعریف کردهایم. قرار بر این است افزایش ظرفیت 900هزار تنی را در واحد گندلهسازی ایجاد کنیم.
برای بخش آب، ابتدا از چاهها برداشت میکردیم و پس از آن مشارکت 40درصدی در سد بار داشتیم. البته در سالهای اخیر به دلیل بارش کم با کاهش ذخیره آب مواجه شدیم. در پروژه پسآب نیشابور نیز مشارکت کردیم که از 7 میلیون تا ۱۴ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز ما را تامین خواهد کرد و منبع قابل اتکایی خواهد بود. این پروژه پساب از دیگر راههای تامین آب بسیار مقرون به صرفهتر است. بهرهبرداری این پروژه با پیشرفت ۷درصدی و بهرهبرداری اولیه سال ۱۴۰۵ خواهد بود.
تولید ورق نورد گرم با ظرفیت یک میلیون و 200هزار تن، توسعه فولادسازی، احداث واحد فولادسازی و ریختهگری اسلب به ظرفیت یک میلیون و 320هزار تن از جمله طرحهای پیش روی توسعه زنجیره محصول فخاس است.
هدف ما رسیدن به 3 میلیون تن فولاد خام است، اما فعلا اسلب را انتخاب کردهایم.
پروژه سنگان برای تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان به ظرفیت دو میلیون و 500هزار تن کنسانتره و با پیشرفت ۲۹درصدی نیز در دست اجرا است.
ایجاد مگامدول واحد احیای اسفنجی از 1/6 میلیون تن به 3/1 میلیون تن از دیگر طرحهای شرکت فولاد خراسان است.
توسعه زیرسقف واحد گندلهسازی کارخانه از دو و نیم میلیون تن به سه میلیون و 400هزار تن از یگر طرحهای پیش روی توسعه تولید فخاس است.
برای تامین برق، زیرساختهای لازم را در کارخانه ایجاد کردیم. البته در نطر داریم یا نیروگاه احداث و یا با شرکتهای مجوزدار مشارکت کنیم که طی یک یا دو ماه آینده مشخص خواهد شد.
با توجه به پارادایم جدیدی که در برنامه هفتم توسعه مبنی بر جریمه برای عدم تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده، موضوع تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را در برنامه خود قرار دادیم. هم اکنون دو نیروگاه بادی خواف و بینالود وجود دارند که قرار بر این است با آنها وارد مذاکره شویم.
شفیعیان، معاونت خرید شرکت مجتمع فولاد خراسان:
سه میلیون تن ماده اولیه به صورت لجستیک وارد کارخانه میشود. آهک باید به صورت پایدار تامین شود که حدود 100هزار تن است.
جمع کل هزینه حمل سالیانه شرکت، 1200 میلیارد تومان است.
جمع کل ارزش جریان نقد کسب و کار، 1930 میلیارد تومان در سال است.
20درصد از کنسانتره مورد نیاز ما از جنوب خراسان و بیرجند، یزد و نهبندان تامین میشود.
قراضه را تقریبا از تمام نقاط کشور و بهخصوص از خراسان جمعآوری میکنیم.
موضوع حمل و نقل را در داخل و به صورت یک شرکت زیرمجموعه در برنامه داریم که طی 6 ماه به آن دست خواهیم یافت.
رشد حاشیه سود شرکت در 6ماهه نخست سال نشان میدهد که توانستیم فروش و بهای تمامشده را مدیریت کنیم.
تمام فروشهای فخاس در بورس کالا انجام شده است.
فخاس هم اکنون 150هزار تن میلگرد و 160هزار تن شمش موجودی در انبار دارد که نشاندهنده این است که حاضر نیستیم به هر قیمتی محصول را به فروش برسانیم.
خرید خود را از تامینکننده رتبه برتر منطقه خواف انجام میدهیم. کنسانترههای ما عیار دارد.
شکرانی، معاونت مالی فولاد خراسان:
در 6ماهه اول سال جاری با فروش 85هزار میلیارد ریال که شامل فروش 408هزار تن انواع محصولات میلگرد، شمش و آهن اسفنجی در دو بخش داخلی و صادراتی بوده است، قیمت تمامشده این محصولات ۵۳هزار میلیارد ریال بوده که منجر به تحقق سود عملیاتی 31هزار میلیارد ریالی شده است.
سود خالص 3 همتی شرکت منجر به تحقق 60درصدی بودجه شرکت شده است. پیشبینی میشود سود 6 همتی را تحقق ببخشیم.
هم اکنون ذخیره مطمئنی در کنسانتره داریم که بیش از یک میلیون تن است. با توجه به شرایط مالی و بازار، اقدام به خرید کنسانتره میکنیم. قراردادهایی داریم که 2/5 میلیون تن مورد نیاز را پوشش میدهد.
درخصوص پروژه تغلیظ سنگآهن یا کنسانترهسازی سنگان خواف گفته شد: سنگ ورودی این کارخانه از آنومالیهای A، B و CS معادن با عیار متوسط آهن ۴۳ و نیم درصد است. ظرفیت اسمی سالانه دو میلیون و 500هزار تن در سال کنسانتره سنگآهن با زیرساخت ۵ میلیون تن را داراست. تولید کنسانترهای سنگآهن با عیار حداقل بیش از ۶۷درصد و با ابعاد 40 میکرون بوده که فولاد خراسان ۵۷درصد مالکیت آن را در اختیار دارد. میزان پیشرفت پروژه تاکنون بیش از ۲۹درصد است و اعتبار برآورد شده و تخصیص یافته معادل 71 میلیون یورو و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده که از آخرین الحاقیه پروژه تاکنون، معادل ۳۰ میلیون یورو و ۳۴۸ میلیارد از این بودجه محقق شده است.
فولادسازان سابقه ساخت میادین گازی را ندارند و ایده خاصی در این خصوص وجود ندارد.
تصاویر اختصاصی از آوای آگاه:
دیدگاه کاربران