مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه

افت حاشیه سود صنعت زغال‌سنگ در تابستان

حاشیه سود صنعت زغال‌سنگ در تابستان افت قابل توجهی نسبت به بهار داشته است؛ با بررسی حاشیه سود شرکت‌ها مشخص می‌شود که افت حاشیه سود کزغال، تاثیر اصلی را بر حاشیه سود این صنعت گذاشته است.

به گزارش آوای آگاه؛ مهدی چاوشی، تحلیلگر مشاور سرمایه‌گذاری دانایان در گفت‌وگو با آوای ‌آگاه عنوان کرد: کزغال به عنوان بزرگ‌ترین شرکت صنعت زغال‌سنگ، با افزایش نسبت مصرف مواد اولیه خود (زغال‌سنگ خام) مواجه بوده و حاشیه سود ناخالص شرکت را کاهش داده است. صنعت زغال‌سنگ دارای چهار نماد پذیرفته شده در بورس است. حاشیه سود صنعت زغاسنگ در  تابستان افت قابل توجهی نسبت به بهار داشته است. با بررسی حاشیه سود شرکت‌ها آشکار می‌شود که افت حاشیه سود کزغال، تاثیر اصلی را بر حاشیه سود صنعت گذاشته است.

وی افزود: به طور کلی، کشرق بیشترین نوسان در حاشیه سود، تولید و فروش را داشته و ریسک عملیاتی بالاتری دارد. در مقابل، دیگر شرکت‌های صنعت که تولید و فروش نسبتا پایداری دارند، سودآوری نسبتا پایداری هم داشته‌اند. انتظار می‌رود حاشیه سود صنعت در محدوده‌های 25 الی 35درصد باقی بماند؛ اگرچه فرض وقوع جهش ارزی در آینده، می‌تواند به طور موقت منجر به رشد شدید حاشیه سود شود.

زغالسنگزغالسنگ

حفظ سود دلاری صنعت

چاوشی ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ‌های فروش صنعت (زغال‌سنگ خام، کک شو و...) وابسته به شمش فخوز بوده و براساس درصدی از آن است، با رشد نرخ ارز و به تبع آن رشد نرخ شمش فخوز، شاهد رشد فروش و سودآوری در این صنعت بودیم؛ به نحوی که در 6ماهه امسال، سود خالص صنعت از عدد یک همت هم عبور کرده است. دلیل افت سود تابستان نسبت به بهار به افت حاشیه سود کزغال برمی‌گردد.

زغالسنگ

سود خالص دلاری صنعت

این تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: صنعت توانسته سود خالص دلاری خود را در سطح حدود 9.9 میلیون دلار حفظ و همگام با رشد دلار بازدهی کسب کند. فروش سالانه دلاری صنعت نیز در تابستان رشد داشته که به رشد فروش مقداری شرکت‌ها مربوط است.

زغالسنگ

چشم‌انداز صنعت

چاوشی خاطرنشان کرد: در تحلیل این صنعت باید در نظر داشت که کرغال (بزرگ‌ترین شرکت صنعت) هر 15 ماه یکبار به اورهال نیار دارد و امسال با قرار گرفتن در مرحله اورهال با کاهش تولید و فروش مواجه خواهد شد که بر سودآوری شرکت اثرگذار خواهد بود. البته کزغال جهت مرتفع کردن این مشکل، خرید ست دوم لانگوال (تجهیزات استخراج) را در دستور کار دارد و احتمالا از سال 1404 شاهد پایداری تولید در این شرکت و افزایش سودآوری خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از دیگر عوامل تاثیرگذار در تحلیل صنعت، نرخ ارز و بیلت جهانی است و نرخ زغال‌سنگ داخلی همبستگی بیشتری با بیلت جهانی دارد تا زغال سنگ جهانی. در حال حاضر، جهش قابل توجهی در نرخ ارز انتظار نمی‌رود و نرخ اقتصادی ارز در محدوده‌های فعلی قرار گرفته است. اگرچه احتمال بروز اتفاقات سیاسی و کاهش صادرات نفت از سوی ایران می‌تواند معادلات را برهم زده و موجب رشد نرخ‌ ارز و در نتیجه رشد نرخ‌های ریالی زغال‌سنگ شود.

چاوشی گفت: در حال حاضر، بیلت جهانی در محدوده‌های میانگین بلدمدت خود قرار گرفته و با حفظ سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی و چشم‌انداز رکودی اقتصاد‌های بزرگ دنیا از جمله چین، احتمالا رشد قابل توجهی را تجربه نخواهد کرد. با این تفاسیر، انتظار حفظ نرخ‌ها را در محدوده‌های فعلی و تا پایان سال داریم.

زغالسنگ

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به ارتباط نرخ‌های صنعت با نرخ شمش فخوز، همچنان انتظار حفظ سود دلاری صنعت به‌خصوص در شرکت‌هایی نظیر کزغال و کطبس وجود دارد و جریان نقد پایدار و تقسیم سود نسبتا خوب نیز از مزیت‌های مهم صنعت برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

مطالب مشابه

بندهای سنگین مالیاتی بودجه 

  • 3 ساعت پیش
آزاد

پروژه های در دست اجرای فملی به کجا رسید؟

  • 5 ساعت پیش
آزاد

تجدید ارزیابی؛ محرک قوی این روزهای بازار

  • 7 ساعت پیش
آزاد

سایه سنگین رکود بر چشم‌انداز اقتصاد 2024

  • 4 روز پیش
آزاد

صندوق‌های تعقیب‌کنندۀ بازدهی سکه

  • 6 روز پیش
آزاد

دیدگاه کاربران