به گزارش آوای آگاه؛ محبوبه اسکندری، رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران با بیان مطلب فوق درخصوص استقبال عرضهکنندگان شمش طلا و افزایش تعداد و ظرفیت خزانهها گفت: بازار معاملات گواهی سپرده شمش طلا تنها بازار رسمی طلا در کشور است که در آن طلا در قالب اوراق بهادار گواهی سپرده کالایی معامله میشود.
وی افزود: به این منظور، عرضهکنندگان شمشهای طلای خود را در خزانههای پذیرششده بورس کالا و با رعایت ترتیبات مشخص هر خزانه اعم از توزیع، نمونهبرداری، ارزیابی و در نهایت تطبیق با استانداردهای موجود سپردهگذاری میکنند.
وی یادآور شد: این بازار در ابتدا با ظرفیت 3 تنی خزانه بانک ملت راهاندازی شد. همین میزان شمش طلا در خزانه، سپردهگذاری و معاملات آغاز شد و خوشبختانه با استقبال مناسبی که در بازار به ویژه از سوی واردکنندگان و تولیدکنندگان شمش طلا صورت گرفت، ظرفیت ایجادشده پاسخگوی تقاضای موجود نبود و در نتیجه اقدامات توسعهای در جهت افزایش ظرفیت خزانه شمش طلا انجام شد.
اسکندری عنوان کرد: به این ترتیب، ظرفیت خزانه بانک ملت طی دو مرحله از ۳ تن به ۳.۳ و در نهایت به ۳.۸ تن افزایش یافت. خزانه بانک صادرات نیز با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم پذیرش شد که این بانک نیز جهت افزایش ظرفیت به ۲.۵ تن درخواست ارائه کرده است.
بانک سپه متقاضی پذیرش خزانه شمش
به گفته رئیس اداره توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، بانک سپه نیز متقاضی پذیرش خزانه شمش طلا در بورس کالا بوده و اقدامات پذیرش این خزانه نیز با ظرفیت 500 کیلوگرم در حال اتمام است.
اسکندری اظهار داشت: بنابراین کلیه واردکنندگان شمش طلا و نیز تولیدکنندگان این حوزه میتوانند از طریق مذاکره با خزانههای بانکی پذیرششده در بورس کالا و انعقاد قرارداد با آنها، از ظرفیت ایجادشده بهره برده و با سپردهگذاری شمشهای طلا در این خزانهها، اقدام به فروش در بازار گواهی سپرده کالایی کنند. همچنین شمشهای طلای یک کیلوگرمی با حداقل عیار 995 در این خزانهها قابل پذیرش خواهند بود.
معاملات گواهی سپرده شمش طلا از اسفندماه 1401 در بورس کالای ایران راهاندازی شد و تاکنون بیش از ۱.۸ تن طلا به ارزش ۵.۹ همت مورد معامله قرار گرفته است. حجم معامله شده شمش طلا در بازار گواهی سپرده معادل بیش از ۲۴۰هزار قطعه سکه است.
دیدگاه کاربران