به گزارش آوای آگاه؛ امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با آوای آگاه با اشاره به بودجه 1403 و مواردی که باید برای بازار در آن لحاظ شود، گفت: مهمترین مسئله برای بازار، ثبات در برخی مواردی است که بخش عمدهای از بورس ما را تحت تأثیر قرار میدهد؛ مانند بحث حاملهای انرژی، نرخ گاز، نرخ برق و یا کسری بودجهای که دولت خواهد داشت و اوراقی که میخواهد منتشر کند. نه برای یک سال، بلکه قانونهای بلندمدتتر گذاشته شود و به بودجه سالیانه هم ربطی نداشته باشد تا در بازار تلاطم ایجاد نشود.
وی در مورد چشمانداز بازار تا پایان سال تصریح کرد: بازار تاکنون اصلاح خیلی خوبی داشته است. حتی به دلیل ریسکهای سیستماتیکی که در چند وقت اخیر در بازار شاهد بودیم، این اصلاح بیش از حد بوده است و انتظار اینکه قیمتها در بازار از این سطوح پایینتر رود، دیده نمیشود. احتمال صعودی شدن بازار وجود دارد و به نظر میرسد این احتمال با نزدیک شدن به پایان سال بیشتر میشود. چون شرکتها سودهای خوبی را در سال جاری شناسایی کردند و احتمالا هر چه به سال جدید نزدیک شویم، احتمال تقسیم سود بالا در مجامع آنها در ابتدای سال بعد باعث میشود که سهام رونق بیشتری بگیرد.
سیدی توضیح داد: سهامداران باید همیشه این را در نظر بگیرند بهترین زمان برای ورود گام به گام به بازار سرمایه، دورانی است که بازار سهام در رکود سنگین قرار دارد. نه اینکه به یکباره سرمایهگذاری کنند، بلکه تدریجی و به صورت ماه به ماه به بازار ورود داشته باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که برای بازگشت اعتماد سهامداران چه راهکاری باید در پیش گرفته شود، تصریح کرد: در صورتی میتوانیم احکام دائمی و قوانین بلندمدتی داشته باشیم که به صورت روزانه و با یک نامه و مصوبه قابل تغییر نباشد؛ مانند اتفاقی که در 17 اردیبهشت ماه امسال رخ داد و بازار یک ماه بعد متوجه شد که چه اتفاقی در نرخ گاز افتاده است. هر چه قوانین دائمی و ثابتتر باشند، اعتمادی که در بازار شکل گرفته به راحتی سلب نمیشود. اما اگر سلب شد، بازگشت آن امری زمانبر است.
دیدگاه کاربران