مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه

صندوق سرمایه‌‌گذاری بخشی؛ ابزاری برای متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه صندوق‌های بخشی جایگزین صندوق‌های سرمایه‌گذاری عام می‌شوند، گفت: باید بتوانیم با توسعه این صندوق‌ها، بازار سرمایه را با ثبات‌تر کرده و با حضور پررنگ‌تر صندوق‌ها، معاملات حرفه‌ای‌تری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری را شاهد باشیم.

به گزارش آوای آگاه به نقل از سنا؛ مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم شروع پذیره‌نویسی نخستین صندوق سرمایه‌گذاری بخشی با بیان اینکه ابزارسازی و نهادسازی در بازار سرمایه با سرعت بسیار خوبی در حال پیشروی است، گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰درصد معاملات بازار سرمایه از طریق صندوق‌ها صورت می‌گیرد؛ به طوری که صندوق‌ها عمدتا از سوی بخش خصوصی اداره می‌شوند و اقبال از آنها در حال افزایش است.

وی با اشاره به اینکه حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و تاکید بر منافع بلندمدت از جمله اهداف سازمان بورس است، افزود: تنوع‌بخشی ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم از جمله این اهداف است و صندوق سرمایه‌گذاری بخشی، بخش مهمی از تنوع‌سازی به شمار می‌رود.

عشقی ادامه داد: با ابتکار همکاران سازمان و نهادهای مالی، صندوق سرمایه‌گذاری بخشی با نیروی چندگانه موجب کوتاه‌تر شدن روندهای تاسیس صندوق‌ها می‌شود تا در آینده، صندوق‌ها فارغ از ریسک‌ شرکت‌ها بتوانند تنوع‌سازی کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: این کار مدیریت شده است و با اهداف سرمایه‌گذار در صندوق‌های جدیدی که بر مبنای صندوق‌های بخشی تشکیل خواهد شد و یا در حوزه دیگری از فعالیت‌های بازار سرمایه که بخش سبدگردانی است، همخوانی دارد.

به گفته وی، این صندوق‌ها ابزار مناسبی برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بوده و هدف اصلی از چندگانه بودن این صندوق، کوتاه شدن فرایند صدور مجوز به واسطه انباشتی از درخواست‌ها است.

عشقی با تاکید بر اینکه صندوق‌های بخشی جایگزین صندوق‌های سرمایه‌گذاری عام می‌شوند، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با توسعه این صندوق‌ها، بازار سرمایه را باثبات‌تر کرده و با حضور پررنگ‌تر صندوق‌ها، معاملات حرفه‌ای‌تری را در صندوق‌های سرمایه‌گذاری شاهد باشیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری باید معاملات خود را به صورت بلوکی انجام دهند؛ یعنی در بازار خرد، بازار سرمایه را متلاطم نکنند. با این اقدام، اثرات این معاملات بر معاملات خرد مدیریت‌شده خواهد بود تا معاملات خرد روان‌تری داشته باشیم.

عشقی عنوان کرد: تلاش شده که وارد مقررات‌گذاری نشویم؛ چرا که مقررات‌گذاری در بحث معاملات بلوکی دست و پا گیر است. اگر شرکت‌های کارگزاری، نهادهای مالی و مدیریت دارایی‌ها این مسیر را انتخاب کنند که سرمایه‌گذاری‌های خود را از طریق بازار بلوکی انجام دهند، سازمان به بحث مقررات‌گذاری وارد نخواهد شد.

وی بر کمک و همکاری کانون کارگزاران در این زمینه تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه نقش نهادهای مالی در سرمایه‌گذاری غیرمستقیم به‌خصوص صندوق‌های بازار در حال افزایش است، انتظار می‌رود طی سال‌های آتی و با توجه به شرایط بازار سرمایه، تعداد صندوق‌ها بیش از این افزایش یابد. بنابریان نقش صندوق‌ها باید بیش از پیش پررنگ شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به اینکه صندوق سرمایه‌گذاری بخشی کمتر از ۹ ماه است که راه‌اندازی شده و جمع دارایی‌ها زیر ۵هزار میلیارد تومان است، به طور قطع این بازار می‌تواند بیش از این بزرگ‌تر شده و در کوتاه‌مدت چندین برابر شود.

لازم به ذکر است که واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز در نماد اولین صنعت موجود در ساختار صندوق صادر می‌شوند و امکان ابطال و صدور مجدد آنها در دیگر صنایع وجود دارد.

گفتنی است که امکان تسویه یک صنعت و حذف آن از ساختار صندوق فراهم شده است و حداقل و حداکثر واحدهای سرمایه‌گذاری به ازای هر صنعت تعیین و به عبارت دیگر افزایش سقف واحدهای سرمایه‌گذاری به ازای هر صنعت جداگانه صادر می‌شود.
​​​​​​

مطالب مشابه

وقایع نگاری از بازار طی هفته اول آذر ماه/پایانی خوش

  • 1 روز پیش
آزاد

نیمه دوم خاص

  • 2 روز پیش
عادی

برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا شهریورماه 1403

  • 3 روز پیش
آزاد

سردی تب تجدید؟!

  • 3 روز پیش
عادی

پانزدهمین همایش بین‌المللی بازار سرمایه اسلامی (ICM) برگزار شد

  • 4 روز پیش
آزاد

دیدگاه کاربران