به گزارش آوای آگاه؛ روز گذشته، نشست خبری اصحاب رسانه با مدیران مجموعه شرکت پتروشیمی لردگان برگزار شد. مهمترین نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:
اگر زمستان امسال قطع گاز نداشته باشیم، به ۹۰درصد ظرفیت خواهیم رسید. در حال حاضر، ظرفیت ۸۳درصد است.
تا هشت ماه دیگر، کمپرسورها را وارد و نصب میکنیم. باید رکورد تولید را بزنیم و جزء پنج شرکت سودآور هلدینگ خلیج فارس شویم.
روزانه ۱۰۰ کامیون اوره بارگیری میکنیم که هم صادر شده و هم به جهاد کشاورزی تحویل داده میشود. ماهانه ۶۰هزار تن صادر میشود و حدود ۱۵هزار تن به جهاد اختصاص مییابد.
شرکت با ۸۵۰ میلیون یورو بدهی به مدیریت فعلی رسید که ۵۰۰ میلیون یورو فاینانس چین و ۲۵۰ میلیون یورو سود به NPC است. بدهی ریالی نیز در دل همین ارقام است.
امروز، ۳۰۰ میلیون یورو از بدهیهای خود را تسویه کردهایم. با تعاملی که با بانک سپه انجام دادیم، قسط اول و دوم را پرداخت کردیم و هشت قسط ۶۴ میلیون یورویی بدهکار بودیم. تنها شرکتی که با چین تسویهحساب کرد، پتروشیمی لردگان بود. قسط سوم تا هفتم را بهصورت ریالی پرداخت کردیم. قسط هشتم ارزی بوده و هم اکنون بدهیهای مجموعه به بانکهای داخل کشور است.
در نظر داریم سود ریالی بدهیهای باقیمانده را کم کنیم. ۲۵۰ میلیون یورو بدهی به NPC را به هلدینگ منتقل کردیم و روی ۱۳۰ میلیون یورو معترض هستیم. باید سود ۵درصد ارزی منعقد میشد، نه سود ۲۵درصد ارزی.
در حال حاضر دو همت به شرکت گاز بدهکار هستیم، اما طلب 6/2 همتی از دولت داریم. مگر چقدر سود داریم که باید اوره را با این نرخ به دولت تحویل دهیم؟ نرخ خرید جهاد کشاورزی ۷۹۰ تومان است، اما دولت اوره را به کشاورز ۳۵۰۰ تومان میفروشد.
خبر خوب این است که مطالبات ما ثبت شده است. در ابتدای سال تصمیم گرفتیم به مدت دو ماه، اوره را به جهاد کشاورزی تحویل ندهیم. به دنبال این تصمیم، دولت و جهاد کشاورزی مطالبات را بهصورت رسمی ثبت کردند.
قیمت گاز برای شرکتهای بورسی پنج هزار تومان بود، اما به یکباره در تیرماه بخشنامه هفت هزار تومانی صادر شد. مجلس هفت هزار تومان را نپذیرفت و ما برای فرموله شدن نرخ تلاش کردیم. برای ۳ماهه اول همان پنج هزار تومان را لحاظ کردیم و نرخ هفت هزار تومان را به هیچ عنوان قبول نداریم.
قیمت انرژی را بیمحابا افزایش میدهند و به هیچ وجه نگران سهامدار و صنایع نیستند.
در حال حاضر ۸۰۰هزار تن اوره تولید میکنیم که به میزان کل سال گذشته است و امیدواریم امسال تولید را به یک میلیون تن اوره برسانیم. اگر قطعی گاز رخ دهد، ۷۶هزار تن از تولید کاهش مییابد.
اگر قطعی گاز داشته باشیم، راکتور آمونیاک مجموعه را اصلاح خواهیم کرد. در صورت تحقق این موضوع، به افزایش ظرفیت بالایی دست پیدا خواهیم کرد. هم اکنون ظرفیت تا ۸۵درصد در دسترس است.
هر تن ۲۵ دلار، هزینه حمل محصول تا بندر است.
دیدگاه کاربران