تداوم روند نزولی صندوق‌های سهامی و اهرمی

در هفته چهارم بهمن ماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نزولی و کم‌حجم را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۰۹۸۴۶۱ به ۲۰۷۸۵۴۰ واحد رسید و کاهش ۰.۹درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۱.۶-درصد بوده که تاییدکننده روند نزولی آن‌ها در هفته اخیر است.

به گزارش آوای آگاه؛ در هفته چهارم بهمن ماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نزولی و کم‌حجم را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۰۹۸۴۶۱ به ۲۰۷۸۵۴۰ واحد رسید و کاهش ۰.۹درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۱.۶-درصد بوده که تاییدکننده روند نزولی آن‌ها در هفته اخیر است. در جدول زیر، بازدهی هفتگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF را بررسی می‌کنیم:

Screenshot 2024-02-17 151850.png

توجه: بازدهی صندوق‌های قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آن‌ها NAV نبوده است.

بررسی ترکیب دارایی و حباب صندوق‌های طلا

با در نظر گرفتن حباب سکه و شمش و براساس آخرین پرتفوی صندوق‌های طلا، اختلاف قیمت تابلو با ارزش ذاتی آن‌ها در پایان معاملات ۲۵ بهمن ماه محاسبه شده است.

نمادهای جواهر، گنج و ناب کم‌ترین اختلاف با ارزش ذاتی و نمادهای طلا، عیار و گوهر بیشترین اختلاف را در این تاریخ دارند. براساس قیمت روز سکه و دلار در تاریخ ۲۵ بهمن ماه، درصد حباب سکه ۲۵.۴درصد است که تمامی صندوق‌های طلا با حباب کمتری نسبت به سکه معامله می‌شوند.

بیشترین درصد سکه در نمادهای گوهر و طلا و بیشترین درصد شمش در نمادهای گنج، جواهر و آلتون وجود دارد.

صندوق‌های طلا، عیار، مثقال و کهربا به ترتیب بیشترین میانگین ارزش معاملات روزانه را طی یک ماه اخیر داشته‌اند و فاصله معناداری با صندوق‌های کوچک‌تری که طی یک سال اخیر تاسیس شده‌اند، ایجاد شده است. نکته جالب اینکه میانگین ۷۵درصد ارزش معاملات روزانه تجمیعی صندوق‌های طلا در چهار نماد مذکور صورت می‌گیرد.

در بررسی بازدهی صندوق‌های طلا طی هفته‌های اخیر مشاهده می‌کنیم که درصد بازدهی هفتگی آن‌ها در یک طیف ۵درصدی قرار می‌گیرد و در بازه‌های زمانی مختلف براساس ترکیب دارایی و نوسانات دلار، رفتارهای متفاوتی در تابلوی معاملات دارند. همچنین لازم به ذکر است با افزایش تعداد صندوق‌ها و ترکیب دارایی‌های متفاوتشان نسبت به گذشته، توجه بازار نیز به موضوع حباب واقعی بیشتر شده و عامل مهم‌تری نسبت به حباب اسمی (درصد فاصله قیمت تابلو و NAV) شده است. آپدیت هفتگی حباب واقعی می‌تواند به سرمایه‌گذاران جهت تصمیمگیری بهینه کمک کند.

Screenshot 2024-02-17 152022.png

میانگین حباب قیمتی اهرمی‌ها

موضوع دیگری که در زمینه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل بررسی بوده، میانگین حباب قیمتی آن‌ها طی دوره‌های مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص دارایی‌های صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره 30 روز کاری محاسبه شده و نشان‌دهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوق‌ها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی 30 روز کاری گذشته برای صندوق‌های اهرمی نامبرده محاسبه شده است.

Screenshot 2024-02-17 152104.png

بررسی ضریب اهرمی صندوق‌های اهرمی

ضریب اهرمی واقعی صندوق‌های اهرمی منتهی به چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه به شرح زیر است:

Screenshot 2024-02-17 152146.png

موج ۱.۹۷، جهش ۲، شتاب ۱.۹۹، توان ۱.۷۸ و اهرم ۱.۶۷

براساس جدول فوق و در پایان معاملات ۱۸ بهمن ماه، صندوق جهش با ۲ واحد بیشترین ضریب اهرمی و صندوق اهرم با ۱.۶۷ واحد کم‌ریسک‌ترین صندوق از نظر ضریب اهرمی محسوب می‌شوند. صندوق شتاب نیز طی هفته گذشته با افزایش ضریب اهرمی همراه بوده است.

مطالب مشابه

بررسی عملکرد سالانه (1402) صندوق‌های سرمایه‌گذاری

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 22 روز پیش
آزاد

صندوق‌های سهامی و طلا هفته‌ای نزولی را سپری کردند

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • یک ماه پیش
آزاد

هفته صعودی صندوق‌های سهامی و طلا

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

هفته کم‌رمق صندوق‌های سهامی و طلا

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

هفته کم‌حجم و کم‌رمق بازار سرمایه و صندوق‌ها

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

دیدگاه کاربران