هفته پرحجم معاملات صندوق‌های اهرمی و طلا

در هفته چهارم دی ماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نسبتاً مثبت و با حجم متعادل را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۱۷۰۹۸۰ به ۲۱۸۵۹۷۷ واحد رسید و افزایش ۰.۷درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۰.۳درصد بوده که تأییدکننده روند اصلاحی رو به بالای آنها در هفته اخیر است.

به گزارش آوای آگاه؛ در هفته چهارم دی ماه ۱۴۰۲، بازار سرمایه روندی نسبتاً مثبت و با حجم متعادل را سپری کرد. شاخص کل بورس از ۲۱۷۰۹۸۰ به ۲۱۸۵۹۷۷ واحد رسید و افزایش ۰.۷درصدی را تجربه کرد. میانگین بازدهی صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس نیز در این هفته ۰.۳درصد بوده که تأییدکننده روند اصلاحی رو به بالای آنها در هفته اخیر است. در جدول زیر، بازدهی هفتگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF را بررسی می‌کنیم:

توجه: بازدهی صندوق‌های قابل معامله براساس قیمت معامله شده حساب شده و ملاک بازدهی آنها NAV نبوده است.

4

بررسی صنایع پرتفوی بروز صندوق‌های اهرمی

در جدول زیر، صنایع موجود در پرتفوی صندوق‌های اهرمی را مشاهده می‌کنید. به‌صورت میانگین، بیشترین توجه به صنایع زیر بوده است:

فلزات اساسی ۱۷.۵درصد، محصولات شیمیایی ۱۴.۵درصد، چند رشته‌ای صنعتی ۱۲.۸درصد، بانک‌ها ۷.۴درصد، دارویی ۶.۱درصد، سیمان ۵.۳درصد و پالایشی ۵.۱درصد. نکته جالب توجه نسبت به ماه‌های قبل، بالا آمدن درصد سیمانی‌ها و دارویی‌ها و کاهش درصد خودرویی‌ها در پرتفوی اهرمی‌ها است. همچنین صنعت انبوه‌سازی که در چند ماه اخیر شاهد رشدهای شارپ در نمادهای مختلف آنها بوده‌ایم، در پرتفوی صندوق‌های اهرمی استفاده نشده‌اند.

3

میانگین حباب قیمتی

موضوع دیگری که در زمینه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل بررسی است، میانگین حباب قیمتی آن‌ها طی دوره‌های مختلف است. حباب قیمتی به معنی اختلاف قیمت پایانی از ارزش خالص دارایی‌های صندوق (NAV) بوده که در جدول زیر برای دوره ٣٠ روز کاری محاسبه شده و نشان‌دهنده تفاوت عملکرد بازارگردانی صندوق‌ها است. در جدول زیر، میانگین حباب قیمتی ٣٠ روز کاری گذشته برای صندوق‌های سهامی نامبرده محاسبه شده است.

2

بررسی ضریب اهرمی صندوق‌های اهرمی

ضریب اهرمی واقعی صندوق‌های اهرمی منتهی به چهارشنبه ۲۷ دی ماه به شرح زیر است:

موج ۲.۵، جهش ۱.۸، توان ۱.۷ ، شتاب ۱.۷ و اهرم ۱.۶

بر اساس جدول فوق و در پایان معاملات ۲۷ دی ماه، صندوق موج (همانند هفته گذشته) با ۲.۵ واحد بیشترین ضریب اهرمی و صندوق‌های اهرم با ۱.۶، شتاب و توان با ۱.۷ واحد کم‌ریسک‌ترین صندوق اهرمی محسوب می‌شوند.

1

جمع‌بندی صندوق‌های اهرمی

به‌عنوان جمع‌بندی می‌توان گفت که با در نظر گرفتن حباب و ضریب اهرمی، صندوق توان و شتاب کم‌ریسک‌ترین‌ها هستند. همچنین برای سرمایه‌گذاران بسیار پرریسک، صندوق جهش و موج (به دلیل حباب و ضریب اهرمی بالا) بهترین گزینه هستند. صندوق اهرم نیز با حباب نسبتاً بالا، اما کم‌ترین ضریب اهرمی، در میانه ریسک‌پذیری اهرمی‌ها قرار دارد و انتخاب متعادل‌تری است.

لازم به ذکر است که صندوق‌های اهرمی برای هولد کردن توصیه نمی‌شوند و صرفاً ابزاری برای کسب بازدهی در سیکل‌های صعودی بازار هستند تا بتوانند تاثیر مثبتی بر سبد دارایی سرمایه‌گذار داشته باشند.

مطالب مشابه

بررسی عملکرد سالانه (1402) صندوق‌های سرمایه‌گذاری

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 21 روز پیش
آزاد

صندوق‌های سهامی و طلا هفته‌ای نزولی را سپری کردند

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • یک ماه پیش
آزاد

هفته صعودی صندوق‌های سهامی و طلا

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

هفته کم‌رمق صندوق‌های سهامی و طلا

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

هفته کم‌حجم و کم‌رمق بازار سرمایه و صندوق‌ها

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

تداوم روند نزولی صندوق‌های سهامی و اهرمی

  • صندوق های سرمایه گذاری
  • 2 ماه پیش
آزاد

دیدگاه کاربران